پادکست چیست؟
به مجموعهای از فایلهای صوتی که برای دانلود یا گوش دادن به صورت آنلاین در نظر گرفته شده، پادکست گفته میشود. پادکستها معمولا توسط یک یا چند نفر ضبط میشوند. این افراد می توانند مکالمهای با یک موضوع خاص را دنبال کنند، یک داستان یا خاطره تعریف کنند و یا درمورد مسائل روز جهان در هر زمینهای اعم از ورزشی، اجتماعی، فرهنگی و یا سیاسی… تبادل نظر کنند. به سازندهی این فایل های صوتی هم پادکستر گفته میشود.
امروزه درمورد هر موضوعی که به ذهنتان می رسد، پادکستی وجود دارد. فقط کافیست موضوع موردنظرتان را جستوجو کنید. خود کلمهی پادکست، از ترکیب iPod و Broadcast به وجود آمده. هدف از تولید آن هم این بوده تا افراد عادی، یک راه مستقل برای رساندن پیام خود به گوش دیگران داشته باشند.
سبکهای مختلف پادکست چیست؟
هشت سبک رایج برای پادکست وجود دارد که شامل موارد زیر میشوند:
- مونولوگ: در هر یک از قسمتها، پادکستر یا اجرا کننده ی پادکست به تنهایی درمورد موضوعی که در آن تخصص و مهارت دارد، صحبت میکند.
- مصاحبه: در هر اپیزود یک یا چند مهمان شرکت میکنند که پادکستر با آنها مصاحبه میکند.
- گفت و گو محور: با شرکت حداقل دو نفر، گفت و گویی سرگرم کننده حول یک موضوع مشخص انجام میشود.
- داستان سرایی: یک یا چند میزبان، در هر یک از قسمتها یک داستان تعریف میکنند یا یک داستان را در چند قسمت بازگو میکنند.
- میزگرد: در هر قسمت گروهی از چند میزبان درمورد موضوعات مشخص گفت و گو یا با یکدیگر مکالمه میکنند. میزبانها میتوانند در همهی قسمتها ثابت باشند یا در هر قسمت گروهی از میزبانهای جدید شرکت کنند.
- نمایشی: می تواند به این صورت باشد که یک راوی یک داستان را تعریف کند و هم به این شکل که گروهی از چند بازیگر نقشهای مختلفی بگیرند و نمایش را اجرا کنند.
- محتوای تغییر یافته: تکرار یک داستان که در مدیوم دیگری به صورت نمایشنامه، فیلم و یا صوت وجود دارد.
- ترکیب چند فرمت: یک یا چند مورد از فرمتهای اشاره شده برای تولید هر اپیزود مورد استفاده قرار میگیرند.
آیا پادکست ویدیویی هم داریم؟
حقیقت این است که بیشتر پادکستها به صورت صوتی هستند اما پادکستهای ویدیویی هم وجود دارند. پادکستها معمولا به گونهای هستند که نیازی به محتوای بصری در آنها دیده نمیشود چراکه معمولا در پسزمینه کارهای روزمره به آنها گوش میدهیم و از این رو، نیازی به مشاهده محتوای بصری وجود ندارد.
مثلا افراد زیادی به هنگام رانندگی به این پادکستها گوش میدهند. به همین دلیل، نمیتوانند در آن لحظه، ویدیویی تماشا کنند. همچنین به هنگام انجام فعالیتهای ورزشی نیز میتوان به پادکست گوش داد. در حقیقت، هر زمان تلف شدهای که وجود داشته باشد، برای گوش کردن به پادکست ها مورد استفاده قرار میگیرد.
آیندهی فایلهای صوتی و پادکستها چه خواهد بود؟
طبیعی است با توجه به سرعت بالای تغییرات در فضای دیجیتال، پیش بینی تغییرات در افق زمانی بلندمدت امکانپذیر نبوده یا لااقل چندان دقیق نیست.
اما در افق زمانی دو تا پنج سال اکثر صاحب نظران معتقدند که گوش دادن به فایلهای صوتی و پادکستها بطور چشمگیری افزایش خواهد یافت.
اتصال همیشگی به اینترنت توسط موبایلها و نیز گسترش خودروهایی که اتصال دائمی اینترنت دارند میتواند روند رو به افزایش پادکست ها و فایل های صوتی را حفظ کرده و حتی تشدید کند.
بیشتر بدانیم:
چطور پادکست گوش بدهیم؟
در صورتی که به اینترنت دسترسی دارید، گوش دادن به پادکست بسیار راحت است. فقط باید یک برنامه یا پلتفرم مناسب پیدا کنید و سپس به هزاران پادکستی که به طور روزمره تولید میشوند، گوش دهید. محبوبترین پلتفرمهایی که برای این کار وجود دارد، iTunes و Spotify هستند. در یوتیوب، آمازون و گوگل هم بخشهای خاصی برای شنیدن پادکست در نظر گرفته شده است. همچنین، برنامههای بسیار زیادی هم برای گوش دادن به پادکست وجود دارد که در همهی پلتفرمها قابل استفاده هستند. اما با توجه به اینکه اکثر افراد در گوشی یا تبلت خود پادکست گوش میدهند، در ادامه برخی از بهترین برنامههای پادکست که برای iOS و Android وجود دارد را معرفی میکنیم.
iOS
Android
مزایای گوش دادن به پادکست
دسترسی به پادکست ها بسیار راحت است و به تنها چیزی که نیاز دارد، یک گوشی و اینترنت است. شما به راحتی میتوانید آنها را به صورت رایگان دانلود و در هر جایی و مشغول به هر کاری که هستید، گوش دهید. چه در حال رانندگی باشید، چه در حال پیاده روی، ورزش یا خرید، همیشه میتوانید پادکست مورد علاقه خود را در گوشی تان پخش کنید. پادکستها، یک روش یادگیری و آموزش نیز به شمار میروند. همچنین، فقط برای سرگرمی هم میتوانید به آنها گوش دهید. پادکستها به شما اجازه میدهند که درمورد یک موضوع جدید یا حتی یک حرفه یا صنعت که تاکنون هیچ آشنایی با آن نداشتید هم اطلاعات کسب کنید. بنابراین، فرصتی برای خودسازی هستند. یکی دیگر از فواید گوش دادن به پادکست این است که به شما کمک میکنند شنوندهی بهتری باشید و به تصویرسازی ذهنی و قدرت تخیل شما هم کمک میکنند؛ مخصوصا اگر درمورد موضوعی باشند که به آن علاقه دارید. در آخر، از آرامشبخش بودن آنها هم نباید غافل شویم. پادکستها باعث مشارکت و سرگرمی شما میشوند و گاهی حتی ممکن است الهام بخش هم باشند.